- www.Salvador Dalí
.com -

Målaren av Surrealistisk Konst 
  
      Salvador Dalí: s konstverk av målningar och skulpturer pryder och glamorösa museer, byggnader och hem i hela världen. Han är inte bara betraktas som en av de mest prolific surrealistisk målare av nittonhundratalet, men också en av mest inflytelserika konstnär i Spanien tillsammans med Pablo Picasso, Joan Miró, Francisco Goya och Diego Velázquez.

Yngre år
      Dali föddes 1904 i en liten stad på landsbygden ligger på nordöstra hörnet av Spanien i provinsen Girona, 16 miles från den franska gränsen, kallas Figueras. Salvador, vars formella namn är Salvador DomingoFelipe Jacinto Dalí i Domenech, föddes i en ganska rik familj (förment av moriska / arabisk härkomst) vars far var en framgångsrik advokat och notarie i området.

Hans familj
      Hans familj hade ett sommarhem vid Medelhavskusten i en liten fiskeby kallade Cadaques. Det är i denna lilla fiskeby som Salvador hade sin första Art Studio, som byggdes för honom av hans föräldrar. Salvador far, Salvador Dalí i Cusí ansågs strikt och hans mor, Felipa Domenech Ferrés ansågs mer kärleksfull och mindre en DISCIPLINEN. Hon uppmuntrade sin son konstnärliga färdigheter. Salvador hade en syster, Ana María, tre år yngre än honom. En äldre bror, heter Salvador dog innan han föddes. Vid en ålder av 17 Salvador mor dog i bröstcancer. Hennes död liksom hennes inflytande som en stark, men moderns mor starkt präglat hans konst genom åren.

Utbildning
      Vid mycket tidig ålder Salvador Dalí började skolan vid San Fernando Academy of Fine Arts i Madrid och vid en ålder av 21 fick sin första visar i Barcelona. Han blev en internationellt känd artist när hans målningar visades vid Carnegie Internationellt Utställning i USA 1928.

Fru Gala och hennes inflytande
      År 1928, Dali träffade sin hustru Gala (Elena Ivanovna Diakonova) som föddes i ryska i Tatarstan, Ryssland. Född i sofistikerade och intellektuella trodde, Gala och Salvador gifte sig i Spanien 1934. Även om Gala var 10 år äldre och tidigare gift med en annan konstnär, Paul Éluard, även om Gala hade humoristiska frågor under hennes äktenskap, Salvador Dalí och Gala stannade gift till sin död 1982. Hennes inflytande i Salvador sitt liv som en hustru, god vän och näringsidkare hjälpt kapitulera Dali konstnärliga uttryck i allmänhetens ögon inte bara i Europa, men i Nord-och Sydamerika.


Artister i Europa

 • Michelangelo
 • Édouard Manet
 • Joan Miró
 • Émile Zola
 • Pablo Picasso
 • Claude Monet
 • Vincent Van Gogh
 • Salvador Dalí
 • Henri Matisse
 • Paul Cézanne
 • Vincent Van Gogh

Hans konst
      Sigmund Freud: s skrifter, religiösa katolska uppfostran och en stark faderlig mor (som dog när Salvador Dalí var 17) starkt präglat hans konst. Med symbolik sammanflätad med hans målningar och skulpturer, Dali blev en av ledarna i surrealism, Salvador Dalí och hans fru Gala var inte utan kontroverser. De öppet stödde diktatorn i Spanien, Francisco Franco efter det spanska inbördeskriget 1939. Hans målning, "Soft Byggande med kokt Bönor" målad 1936 inte nödvändigtvis porträtterade sitt stöd för Franco regimen men hans starka förakt för krig, särskilt gravgången år av det spanska inbördeskriget

      Dali inte bara var en stor målare, men också arbetat med olika skulpturer, filmer och böcker också. Hans olika konst ibland representerade hans teatralisk och egoistisk själv. I en intervju, Salvador Bali anges "Dali är odödlig och kommer inte att dö". men hans konst även med hans impopulära person egenskaper var fortfarande populär i hela världen. Salvador Bali dog i staden figur, Spanien från respiratoriska komplikationer och hjärtsvikt 1989.


www.SalvadorDalí.com