- Salvador Dalí
-

Historie og Kunst fra Salvador Dalí 
  
     
Salvador Dalí er skisser av maleriene som pryder skulpturer og fortryllelse museer, bygninger og boliger over hele verden. Han er ikke bare betraktes som en av de mest produktive surrealist maleren av det tjuende århundre, men også en av mest innflytelsesrike artist i Spania sammen med Pablo Picasso, Joan Miró, Francisco Goya og Diego Velázquez.

Biografi
      Dali ble født i 1904 i en liten landsby byen ligger på nordøst for hjørne av Spania i provinsen Girona, 16 miles fra den franske grensen, kalt Figueras. Salvador, hvis formelle navn er Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, ble født inn i en litt velstående familie (tilsynelatende av maurisk / arabisk herkomst) hvis far var en vellykket advokat og Notarius i området.

Hans Familie
      Hans familie hadde en sommer hjemme i Middelhavet kysten i en liten fiske by som heter Cadaqués. Det er i dette lille fiskeværet som Salvador hadde sin første moderne studio, som ble bygget for ham av hans foreldre. Salvador far, Salvador Dalí i Cusí var ansett strenge og hans mor, Felipa DomènechFerrés var ansett som mer kjærlig og mindre en disciplinarian. Hun oppfordret sønnen sin kunstneriske ferdigheter. Salvador hadde en søster, Ana María, tre år yngre enn ham. En eldre bror, også kalt Salvador døde før han ble født. Ved fylte 17 Salvador mor døde av brystkreft. Hennes død, så vel som hennes innflytelse som en sterk, men mors mor sterkt påvirket hans kunst i løpet av årene.

Utdanning
      Ved svært tidlig alder Salvador Dalí begynte på skolen i San Fernando Academy of Fine Arts i Madrid og i en alder av 21 hadde sin første visning i Barcelona. Han ble en internasjonalt kjent artist når hans malerier ble vist i Carnegie Internasjonalt Utstilling i USA i 1928.

Kone Gala og hennes innflytelse
      I 1928, Dali møtte sin kone Gala (Elena Ivanovna Diakonova), som ble født i russisk i Tatarstan, Russland. Født inn i raffinement og intellektuelle tenkte Gala og Salvador gift i Spania i 1934. Selv om Gala var 10 år eldre og tidligere gift med en annen maler, Paul Éluard, selv om Gala hadde humoristiske saker under hennes ekteskap, Salvador Dalí og Gala oppholdt gift til hun døde i 1982. Hennes innflytelse i Salvador liv som kone, god venn og businessperson hjalp capitulate Dali's kunstneriske uttrykk inn i folkets øyne, ikke bare i Europa, men i Nord-og Sør-Amerika.

Kunstnere i Europa

 • Claude Monet
 • Joan Miró
 • Émile Zola
 • Rembrandt
 • Paul Cézanne
 • Vincent Van Gogh
 • Henri Matisse
 • Vincent Van Gogh
 • Salvador Dalí
 • Édouard Manet
 • Pablo Picasso

Hans kunst
      Sigmund Freud's skrifter, religiøs, katolsk oppdragelse og en sterk faderlig mor (som døde da Salvador Dalí var 17) i stor grad påvirket hans kunst. Med symbolikk sammen med hans malerier og skulpturer, Dali ble en av lederne i surrealismen, Salvador Dalí og hans kone Gala var ikke uten uenighet. De åpenlyst støttet diktator av Spania, Francisco Franco etter den spanske borgerkrig i 1939. Hans maleri, "Soft Bygg med kokte Beans" malt i 1936 ikke nødvendigvis fremstilt deres støtte til Franco-regimet, men hans heftig disdain for krig, særlig tumulus år av den spanske borgerkrigen

      Dali ikke bare var en stor maler, men også arbeidet med ulike skulpturer, filmer og bøker også. Hans ulike kunstverk noen ganger representert hans flamboyant og egotistical selvtillit. I et intervju Salvador Bali uttalt "Dali er udødelig, og vil ikke dø". ennå hans kunst, selv med sin upopulær personlighet kjennetegn var fremdeles populær over hele verden. Salvador Bali døde i byen figur, Spania fra respiratoriske komplikasjoner og hjerte svikt i 1989.

 


www.SalvadorDalí.com