- Salvador Dalí
-

De Schilder van Surrealistische Kunst 
  
     
Salvador Dalí's artwork van schilderijen en beeldhouwwerken sieren en charme musea, gebouwen en woningen in de hele wereld. Hij is niet alleen beschouwd als een van de meest productieve surrealistische schilder van de twintigste eeuw, maar ook een van de meest invloedrijke kunstenaar van Spanje, samen met Pablo Picasso, Joan Miro, Francisco Goya en Diego Velázquez.

Jongere Jaren
      Dali werd geboren in 1904 in een klein landelijk dorp gelegen op de hoek van ten noordoosten van Spanje in de provincie Girona, 16 mijl vanaf de Franse grens, genaamd Figueras. Salvador, waarvan de formele naam is Salvador Dalí Domingo Felipe Jacinto i Domenech, werd geboren in een enigszins rijke familie (vermoedelijk van Moorse / Arabische afkomst), waarvan de vader was een succesvol advocaat en notaris in het gebied.

Zijn familie
      Zijn familie had een zomer-huis aan de Middellandse kust in een klein vissersplaatsje stad Cadaques. Het is in dit kleine vissersdorp dat Salvador had hij zijn eerste atelier kunst, die gebouwd werd voor hem door zijn ouders. Salvador's vader, Salvador Dalí i Cusí werd geacht streng en zijn moeder, Felipa Domenech werd geacht Ferres meer liefdevolle en minder een disciplinair. Zij moedigde haar zoon de artistieke vaardigheden. Salvador had een zus, Ana María, drie jaar jonger dan hij. Een oudere broer, ook genaamd Salvador is overleden voordat hij geboren werd. Op de leeftijd van 17 Salvador's moeder overleed aan borstkanker. Haar dood evenals haar invloed als een sterke, maar toch van moeders moeder in grote mate beïnvloed zijn kunst in de loop der jaren.

Onderwijs
      Bij zeer jonge leeftijd begonnen Salvador Dali school in de San Fernando Academy of Fine Arts in Madrid en op 21-jarige leeftijd had hij zijn eerste blijkt in Barcelona. Hij werd een internationaal bekende kunstenaar als zijn schilderijen werden getoond op de Carnegie internationaal Tentoonstelling in de Verenigde Staten in 1928.

Echtgenote Gala en haar invloed
      In 1928, Dali ontmoette zijn vrouw, Gala (Elena Ivanovna Diakonova) die geboren werd in het Russisch in Tatarstan, Rusland. Geboren in het raffinement en de intellectuele gedachte, Gala en Salvador trouwt in Spanje in 1934. Ook al Gala was 10 jaar ouder en eerder gehuwd met een andere schilder, Paul Éluard, ook al had Gala humoristische zaken tijdens haar huwelijk, Salvador Dali en Gala bleven getrouwd tot haar dood in 1982. Haar invloed in Salvador het leven als een vrouw, een goede vriend en ondernemer geholpen capituleren Dali's artistieke expressie in het oog van het publiek niet alleen in Europa, maar in Noord-en Zuid-Amerika.

Kunstenaars van Europa

 • Rembrandt
 • Vincent Van Gogh
 • Paul Cézanne
 • Salvador Dalí
 • Édouard Manet
 • Joan Miró
 • Pablo Picasso
 • Claude Monet
 • Émile Zola
 • Henri Matisse
 • Michelangelo

Zijn kunst
      Sigmund Freud's geschriften, de religieuze opvoeding catholic en een sterke ouderlijke moeder (die overleed toen Salvador Dali was 17) in grote mate beïnvloed zijn kunst. Met symboliek verweven met zijn schilderijen en beeldhouwwerken, Dali werd een van de leiders in het surrealisme, Salvador Dali en zijn vrouw, Gala verliepen niet zonder controverse. Ze openlijk steunde de dictator van Spanje, Francisco Franco na de Spaanse Burgeroorlog in 1939. Zijn schilderkunst, "Zachte Constructie met Boiled Bonen" geschilderd in 1936 portretteerde niet noodzakelijkerwijs hun steun aan het regime van Franco, maar zijn heftige minachting voor de oorlog, in het bijzonder de tumulus jaar van de Spaanse Burgeroorlog.

      Dali was niet alleen een groot schilder, maar ook gewerkt aan diverse sculpturen, films en boeken ook. Zijn verschillende kunstwerken soms vertegenwoordigd zijn flamboyante en egoïstische zelf. In een interview, Salvador Bali verklaarde: "Dali is onsterfelijk en zal niet sterven". nog zijn kunst zelfs met zijn impopulaire persoonskenmerken was nog steeds populair in de hele wereld. Salvador Bali overleed in de gemeente van figuur, Spanje uit respiratoire complicaties en hartfalen in 1989.


www.SalvadorDalí.com