- Salvador Dalí
-
Den Surrealistiske Maler


 
  
     
Salvador Dalí's billeder af malerier og skulpturer pryder og glans museer, bygninger og boliger i hele verden. Han er ikke kun betragtes som en de mest frodig surrealistiske maler af det tyvende århundrede, men også en af mest indflydelsesrige kunstner i Spanien sammen med Pablo Picasso, Joan Miro, Francisco Goya og Diego Velázquez.

Uunge år
      Dali blev født i 1904 i en lille land-by beliggende på det nordøstlige hjørne af Spanien i provinsen Girona, 16 miles fra den franske grænse, kaldet Figueras. Salvador, hvis formelle navn er Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí i Domènech, blev født ind i en noget velhavende familie (angiveligt af maurisk / arabiske aner), hvis far var en succesfuld advokat og notar i området.

Hans familie
      Hans familie havde en sommer hjemme på Middelhavskysten i en lille fiskerby kaldet Cadaques. Det er i denne lille fisker landsby, at Salvador var hans første Art Studio, som blev bygget til ham af hans forældre. Salvador far, Salvador Dalí i Cusí blev anset for strenge og hans mor, Felipa Domenech Ferrés blev anset for mere kærlige og mindre en disciplinarian. Hun opfordrede sin søn's kunstneriske færdigheder. Salvador havde en søster, Ana Maria, tre år yngre end ham. En ældre bror, også kaldet Salvador døde, før han blev født. I en alder af 17. Salvador's mor døde af brystkræft. Hendes død samt hendes indflydelse som en stærk, men maternel mor i høj grad påvirket hans kunst i årenes løb.

Uddannelse
     
Ved meget tidlig alder Salvador Dalí startede skole i San Fernando Academy of Fine Arts i Madrid og i en alder af 21 var hans første viser i Barcelona. Han blev en internationalt kendt kunstner, når hans malerier blev vist på Carnegie Internationalt Udstilling i USA i 1928.

Kone Gala og hendes indflydelse
      I 1928, Dalí opfyldt sin kone, Gala (Elena Ivanovna Diakonova), der blev født i Rusland i Tatarstan, Rusland. Født i grundighed og intellektuelle mente, Gala og Salvador gift i Spanien i 1934. Selv om Gala var 10 år ældre og tidligere gift med en anden maler, Paul Éluard, selv om Gala havde humoristisk anliggender under hendes ægteskab, Salvador Dalí og Gala forblev gift indtil hendes død i 1982. Hendes indflydelse i Salvador liv som en kone, god ven og businessperson hjulpet kapitulere Dalí's kunstneriske udtryksformer i offentlighedens øjne ikke blot i Europa, men i Nord-og Sydamerika.

Populære Europæiske Malere

 • Vincent Van Gogh
 • Salvador Dalí
 • Édouard Manet
 • Joan Miró
 • Émile Zola
 • Pablo Picasso
 • Claude Monet
 • Michelangelo
 • Rembrandt
 • Paul Cézanne
 • Vincent Van Gogh
 • Henri Matisse

Hans Art
      Sigmund Freud's skrifter, religiøse katolske opdragelse og en stærk faderlig mor (der døde, når Salvador Dalí var 17) i høj grad påvirket hans kunst. Med symbolik sammen med hans malerier og skulpturer, Dalí blev en af lederne i surrealisme, Salvador Dalí og hans kone, Gala var ikke uden kontroverser. De åbent støttede diktator i Spanien, Francisco Franco efter den spanske borgerkrig i 1939. Hans maleri, "Soft Construction med kogt Bønner" malet i 1936 ikke nødvendigvis portrætteret deres støtte til Franco-regimet, men hans heftige foragt for krigen, især de vanskelige år i den spanske borgerkrig.

      Dali ikke blot var en stor maler, men har også arbejdet med forskellige skulpturer, film og bøger, så godt. Hans forskellige stykker kunst nogle gange repræsenteret hans prangende og egoistisk selvstændige. I et interview, Salvador Dalí erklærede "Dali er udødelig og vil ikke dø". endnu sin kunst, selv med hans upopulære person karakteristika stadig var populært i hele verden. Salvador Dalí døde i byen figur, Spanien fra respiratoriske komplikationer og hjertesvigt i 1989.


www.SalvadorDalí.com